The trivago medal shows our good reputation
Best hotels: Andros Island
gr
de \ en \ fr \ it \ gr \

Μουσεία

Μουσεία

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Άνδρο αποτελεί ένα σύγχρονο μουσείο, εμβαδού 1.500 τ.μ. και βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα. Ιδρύθηκε το 1981, δωρεά του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους περιλαμβάνει εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες, σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα και συστήματα ασφαλείας. Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί αντίτυπο της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου, ενημερωτικούς πίνακες, τρία μυκηναϊκά αγγεία και τα ευρήματα του γεωμετρικού οικισμού της Ζαγοράς συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και ομοιωμάτων της περιοχής, των οικισμων και του ναού, ούτως ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να αντλήσει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Στο κλιμακοστάσιο και το ισόγειο εκτίθενται ευρήματα (γλυπτά, επιγραφές, ανάγλυφα) Αρχαϊκής, Κλασικής , Ρωμαϊκής, Ελληνιστικής, Πρωτοβυζαντινής, Βυζαντινής, Υστεροβυζαντινής, και Μεταβυζαντινής Εποχής. Εντύπωση προκαλεί στη συλλογή Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών γλυπτών το υπερφυσικού μεγέθους άγαλμα γυμνού άνδρα, γνωστός ως “Ερμής της Άνδρου”, ρωμαϊκό αντίγραφο 1ου αι. π.Χ. (παλαιότερου χάλκινου αγάλματος του Πραξιτέλη), που βρέθηκε το 1833 στην Παλαιόπολη, καθώς επίσης γυναικείο άγαλμα τύπου “Μεγάλης Ηρακλειώτισσας” της ίδιας περιόδου και προέλευσης με το προηγούμενο.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το μουσείο, καλαίσθητο και μοντέρνο κτίριο, βρίσκεται κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο και είναι ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Το κτίριο αποτελείται από 2 πτέρυγες, την παλαιά, επιφάνειας 200 τ.μ. κτισμένη το 1979 και στην απέναντι πλευρά τη νέα, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ. η παλιά πτέρυγα φιλοξενεί μόνιμη έκθεση γλυπτικής με έργα του Ανδριώτη γλύπτη Μ. Τόμπρου και έργα των Τσαρούχη, Γκίκα, Μόραλη, Βασιλείου, Τάκη, Φασιανού κ.α. Στη νέα πτέρυγα επίσης υπάρχει έκθεση, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τμήματος της συλλογής του Ιδρύματος.

Το επίπεδο των καλλιτεχνών που μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί, καταδείχνουν τα ονόματα των Πικάσο, Μπρεσόν, Ματίς, Καντίνσκυ, Μπάλθους, Κλέε, Σαγκάλ, αλλά και των Ελλήνων Παρθένη, Χατζηκυριάκου – Γκίκα, Μυταρά, Φασιανού, Γαίτη κ.τ.λ. Το μουσείο έχει πανελλήνια μοναδικότητα και παγκόσμια ακτινοβολία. Η καλλιτεχνική δραστηριότητα που το χαρακτηρίζει και το διακρίνει, εκτός από την πλούσια μόνιμη έκθεση που φιλοξενεί, αφορά πολλές μορφές της καλλιτεχνικής έκφρασης του ανθρώπου. Ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία έχουν χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους φιλότεχνους που έρχονται από όλο τον κόσμο για να επισκεφθούν κάθε χρόνο την έκθεση που είναι μοναδική και βέβαια πλήρης και αντιπροσωπευτική, είτε είναι θεματική είτε μονογραφική.

Το ίδρυμα εξασφαλίζει τα έργα από πολλές χώρες, από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και παρουσιάζει στο σύνολο το θέμα και τον καλλιτέχνη, όπως δύσκολα μπορεί να γνωρίσει ο φιλότεχνος χωρίς μια τέτοια δραστηριότητα.

* Επικαιρότητα

Έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Εκτίθενται μοντέλα πλοίων και πίνακες.

Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Χώρας στην πλατεία με το άγαλμα του Αφανή Ναύτη.

ΚΑΪΡΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Περιλαμβάνει βιβλία σπάνιων εκδόσεων, χειρόγραφα, ιστορικό αρχείο και άλλα έργα τέχνης. Στις δραστηριότητες που αναπτύσσει περιλαμβάνεται και η προστασία της Ανδριώτικης φύσης. Βρίσκεται στη Χώρα.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ

Ιδρύθηκε το 1994.

Κάθε χρόνο οργανώνονται δρώμενα εικαστικά και μουσικά κάτω από τον τίτλο Πλοές. Φιλοξενήθηκαν τα έργα του Τάκη, Τσόκλη, Κισανλή, Ψυχοπαίδη, Μολφέση. Τη χειμερινή περίοδο λειτουργούν τμήματα βυζαντινής μουσικής, εκμάθησης μουσικών οργάνων (μαντολίνο, κιθάρα, πιάνο) και αγγειοπλαστικής.

“ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”

Απο 26/7-28/9

Έργα δύο σημαντικών ζωγράφων και δασκάλων, θα φιλοξενήσει φέτος το Ίδυμα Π.&Μ. Κυδωνιέως.

Του ομότιμου καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Δημοσθένη Κοκκινίδη και του Τακτικού καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου,Σωτήρη Σόρογκα. Η έκθεση έχει τίτλ﨔Μνήμες και Πραγματικότητα”, εντάσσεται στο πλαίσιο του εκθεσιακού θεσμού “Πλόες” που οργανώνει κάθε καλοκαίρι το ΄΄Ιδρυμα, θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Villa Galazio

Batsi, Andros
%PHONE% Tel: +30 22820 41223
Mobile: +30 6937 089730
%FAX% Fax: +30 22820 42009
%PHONE% Winter Tel: +30 210 9839479
%FAX% Winter Fax: +30 210 9829403
Email: %EMAIL%

AWARDS

BOOK NOW!
SPECIAL OFFERS
MHTE: 1144K113K0049000
Creation & copyright: